Подійний моніторинг електрокардіограми (ЕКГ)

Визначення

Подійний моніторинг ЕКГ — це обстеження подібне до холтер-ЕКГ, однак реєстрація кардіограми проводиться не добу/дві/три, а пристрій встановлюється на декілька тижнів. Пацієнт протягом реєстрації веде звичайний спосіб життя.

Суть методу

Реєстрація ЕКГ проводиться за допомогою портативного електрокардіографа, який має вбудовану електронну пам’ять і елемент живлення (найчастіше — батарейку).

Запис ЕКГ здійснюється циклічно, протягом декількох хвилин або десятків хвилин — кожен новий фрагмент перезаписується на попередній. Якщо в пацієнта виникають скарги — він натискає кнопку подій на пристрої, і останній фрагмент запису кардіограми не стирається, а записується в постійну пам’ять. Після цього пацієнт звертається до лікаря для розшифровування ЕКГ.

Для чого виконується (покази)

Таке обстеження необхідне для виявлення порушень ритму чи провідності серця, які виникають рідко — раз чи два на місяць. Після цього лікар може призначити потрібний вид лікування, оскільки буде чітко встановлено діагноз.

Ризики

Це обстеження не є інвазивним, і ризики є ідентичними до таких при запису звичайної електрокардіограми.

Підготовка до процедури

Перед запланованою реєстрацією подійного моніторингу ЕКГ ваш лікар-куратор надасть вам інструкції, а зокрема — чи варто приймати ліки під час обстеження.

Тривалість виконання

Визначається лікарем і триває зазвичай до появи в пацієнта характерних симптомів, які його турбують.

Де зробити?

Подійний моніторинг ЕКГ Вам можуть здійснити в кардіологічному кабінеті Ритм за адресою вул. Братів Міхновських 23, м. Львів. Контактний номер телефону — 099 284 33 84. Також Ви можете відвідати сайт кардіологічного кабінету — http://www.cardiology.lviv.ua.